SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN
1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL
Elvanse 20 mg capsules, hard.
Elvanse 30 mg capsules, hard.
Elvanse 40 mg capsules, hard.
Elvanse 50 mg capsules, hard.
Elvanse 60 mg capsules, hard.
Elvanse 70 mg capsules, hard.
2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING
20 mg capsules: elke capsule bevat 20 mg lisdexamfetaminedimesylaat, equivalent aan 5,9 mg dexamfetamine.
30 mg capsules: elke capsule bevat 30 mg lisdexamfetaminedimesylaat, equivalent aan 8,9 mg dexamfetamine.
40 mg capsules: elke capsule bevat 40 mg lisdexamfetaminedimesylaat, equivalent aan 11,9 mg dexamfetamine.
50 mg capsules: elke capsule bevat 50 mg lisdexamfetaminedimesylaat, equivalent aan 14,8 mg dexamfetamine.
60 mg capsules: elke capsule bevat 60 mg lisdexamfetaminedimesylaat, equivalent aan 17,8 mg dexamfetamine.
70 mg capsules: elke capsule bevat 70 mg lisdexamfetaminedimesylaat, equivalent aan 20,8 mg dexamfetamine.
Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1.
3. FARMACEUTISCHE VORM
Capsule, hard.
Elvanse 20 mg capsule: ivoorkleurige, ondoorzichtige romp en ivoorkleurig, ondoorzichtig kapje met de opdruk “S489” en “20 mg” in zwarte inkt.
Elvanse 30 mg capsule: witte, ondoorzichtige romp en roze, ondoorzichtig kapje met de opdruk “S489” en “30 mg” in zwarte inkt.
Elvanse 40 mg capsule: witte, ondoorzichtige romp en blauw/groen, ondoorzichtig kapje met de opdruk “S489” en “40 mg” in zwarte inkt.
Elvanse 50 mg capsule: witte, ondoorzichtige romp en blauw, ondoorzichtig kapje met de opdruk “S489” en “50 mg” in zwarte inkt.
Elvanse 60 mg capsule: cyaanblauwe, ondoorzichtige romp en cyaanblauw, ondoorzichtig kapje met de opdruk “S489” en “60 mg” in zwarte inkt.
Elvanse 70 mg capsule: blauwe, ondoorzichtige romp en roze, ondoorzichtig kapje met de opdruk “S489” en “70 mg” in zwarte inkt.
Elke capsule is ongeveer 16 mm lang en 6 mm breed.
4. KLINISCHE GEGEVENS
4.1 Therapeutische indicaties
Elvanse is geïndiceerd als onderdeel van een uitgebreid behandelingsprogramma voor aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) bij kinderen in de leeftijd van 6 jaar en ouder wanneer de respons op eerdere behandeling met methylfenidaat klinisch onvoldoende wordt beschouwd.
Elvanse is ook geïndiceerd als onderdeel van een uitgebreid behandelingsprogramma voor aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) bij volwassenen met reeds bestaande symptomen van ADHD in de kindertijd.
De behandeling moet plaatsvinden onder toezicht van een specialist in gedragsstoornissen bij kinderen en/of adolescenten (voor pediatrische patiënten) of een specialist in gedragsstoornissen (voor volwassen patiënten). De diagnose dient gebaseerd te zijn op een volledige anamnese en evaluatie van de patiënt volgens de huidige DSM-criteria of ICD-richtlijnen. De diagnose kan niet uitsluitend worden gesteld op basis van de aanwezigheid van een of meer symptomen.
Bij volwassenen is de aanwezigheid van reeds bestaande symptomen van ADHD in de kindertijd vereist en moet deze retrospectief worden bevestigd (volgens het medisch dossier van de patiënt of, indien niet beschikbaar, door middel van geschikte en gestructureerde instrumenten of interviews). Op basis van klinisch oordeel moeten patiënten van ten minste matige ernst ADHD hebben, zoals aangegeven door ten minste matige functionele beperkingen in twee of meer omgevingen (bijvoorbeeld sociaal, academisch en/of beroepsmatig functioneren), die verschillende aspecten van het leven van een persoon beïnvloeden.
De specifieke etiologie van deze stoornis is onbekend en er is geen enkele diagnostische test. Een adequate diagnose vereist het gebruik van medische en gespecialiseerde psychologische, educatieve en sociale middelen.
Elvanse is niet geïndiceerd voor gebruik bij alle patiënten met ADHD en bij de beslissing om het geneesmiddel te gebruiken moet rekening worden gehouden met het profiel van de patiënt, met inbegrip van een grondige beoordeling van de ernst en chroniciteit van de symptomen van de patiënt, de mogelijkheid van misbruik, verkeerd gebruik of oneigenlijk gebruik en de klinische respons op eerdere farmacotherapieën voor de behandeling van ADHD.
Een uitgebreid behandelingsprogramma omvat meestal psychologische, educatieve, gedrags-, activiteiten- en sociale therapie, evenals farmacotherapie, indien van toepassing. Het is gericht op stabilisatie van patiënten met een gedragsstoornis dat wordt gekenmerkt door symptomen zoals een chronische voorgeschiedenis van korte aandachtsspanne, afleidbaarheid, emotionele labiliteit, impulsiviteit, matige tot ernstige hyperactiviteit, lichte neurologische symptomen en abnormaal EEG. Het leervermogen kan al dan niet verstoord zijn (voor pediatrische patiënten)
Passende onderwijsplaatsing is essentieel (voor pediatrische patiënten) en psychosociale interventie is over het algemeen noodzakelijk. Het gebruik van Elvanse dient altijd op deze manier te worden gebruikt volgens de goedgekeurde indicatie.
4.2 Dosering en wijze van toediening
De behandeling moet worden ingesteld onder toezicht van een geschikte specialist in gedragsstoornissen.
Beoordeling voorafgaand aan behandeling
Voordat dit geneesmiddel wordt voorgeschreven, moet de cardiovasculaire status van de patiënt, inclusief bloeddruk en hartslag, worden beoordeeld in de uitgangssituatie. De volgende zaken moeten gedocumenteerd worden in een uitgebreide anamnese: gelijktijdige medicatie, huidige en doorgemaakte comorbide medische en psychiatrische stoornissen of symptomen, familiale voorgeschiedenis van plotse hartdood/plots onverklaarbaar overlijden en zorgvuldige registratie van het gewicht vóór aanvang van de behandeling. Bij pediatrische patiënten moeten lengte en gewicht worden geregistreerd in een groeicurve (zie rubrieken 4.3 en 4.4).
Net zoals voor andere stimulantia geldt, moet rekening worden gehouden met de kans op misbruik, verkeerd gebruik of oneigenlijk gebruik van Elvanse voordat het wordt voorgeschreven (zie rubriek 4.4).
Voortdurende controle
De groei (pediatrische patiënten), psychiatrische en cardiovasculaire status moeten voortdurend worden gecontroleerd (zie ook rubriek 4.4).
- De bloeddruk en hartslag moeten bij elke dosisaanpassing en ten minste om de zes maanden worden geregistreerd. Bij pediatrische patiënten moet dit op een percentielcurve worden genoteerd.
- Bij pediatrische patiënten: lengte, gewicht en eetlust moeten ten minste om de zes maanden op een groeicurve worden bijgehouden.
- Bij volwassenen moet het gewicht regelmatig worden gemeten.
- Het ontstaan van de novo of verergering van vooraf bestaande psychiatrische stoornissen moet worden gecontroleerd bij elke dosisaanpassing en vervolgens ten minste om de zes maanden en bij elk bezoek.
Patiënten moeten gecontroleerd worden op het risico van oneigenlijk gebruik, verkeerd gebruik of misbruik van Elvanse.
Dosering
De dosering moet individueel worden afgestemd op de therapeutische behoeften en de respons van de patiënt. Bij het begin van de behandeling met Elvanse moet de dosis zorgvuldig worden getitreerd.
De startdosis is 30 mg eenmaal daags 's ochtends in te nemen. Wanneer de clinicus van oordeel is dat een lagere startdosis is aangewezen, kunnen patiënten de behandeling starten met 20 mg eenmaal daags 's ochtends.
De dosis kan met stappen van 10 of 20 mg worden verhoogd, met een tussentijd van ongeveer een week. Elvanse moet oraal worden toegediend in de laagste effectieve dosis.
De maximale aanbevolen dosis is 70 mg/dag; hogere doses zijn niet onderzocht.
De behandeling moet worden stopgezet als de symptomen niet verbeteren na een geschikte dosisaanpassing over een periode van 1 maand. In geval van paradoxale verergering van de symptomen of andere onverdraagbare bijwerkingen moet de dosis verlaagd of de toediening stopgezet worden.
Wijze van toediening
Elvanse kan met of zonder voedsel worden ingenomen.
Elvanse kan in zijn geheel worden doorgeslikt of de capsule kan worden geopend waarna de volledige inhoud met zacht voedsel, zoals yoghurt, of in een glas water of sinaasappelsap kan worden vermengd. Als de inhoud klonten bevat, kan een lepel worden gebruikt om het poeder los te maken in het zachte voedsel of de vloeistof. De inhoud moet worden geroerd totdat deze volledig is vermengd. De patiënt moet het volledige mengsel van zacht voedsel of vloeistof onmiddellijk innemen. Het mag niet worden bewaard. De werkzame stof lost volledig op zodra deze vermengd is. Er kan echter een dun laagje met niet‑werkzame stoffen achterblijven in het glas of het potje nadat het mengsel is ingenomen.
De patiënt mag niet minder dan één capsule per dag innemen en de capsule mag niet verdeeld worden.
Als er een dosis wordt vergeten, kan de inname van Elvanse de volgende dag worden hervat. Inname in de namiddag moet worden vermeden, aangezien dit tot slaapstoornissen kan leiden.
Langdurig gebruik
De farmacologische behandeling van ADHD kan gedurende langere perioden noodzakelijk zijn. De arts die kiest voor het gebruik van Elvanse gedurende langere perioden (meer dan 12 maanden) moet het nut van Elvanse ten minste jaarlijks herbeoordelen en proefperioden zonder medicatie overwegen om het functioneren van de patiënt zonder farmacotherapie te beoordelen, bij voorkeur tijdens school- of werkverlof.
Ouderen
Gegevens zijn beperkt bij oudere patiënten; daarom is een grondige evaluatie voorafgaand aan de behandeling en voortdurende controle van de bloeddruk en cardiovasculaire status vereist (zie rubrieken 4.3 en 4.4). De klaring van dexamfetamine is bij ouderen verminderd, daarom kan het nodig zijn de dosis aan te passen (zie rubriek 5.2).
Patiënten met een nierfunctiestoornis
Vanwege een verminderde klaring bij patiënten met ernstige nierinsufficiëntie (GFR 15 tot < 30 ml/min/1,73 m2 of CrCl < 30 ml/min) mag de maximale dosis niet meer dan 50 mg/dag bedragen. Een verdere dosisverlaging moet worden overwogen bij patiënten die dialyse ondergaan. Lisdexamfetamine en dexamfetamine zijn niet dialyseerbaar.
Patiënten met een leverfunctiestoornis
Er is geen onderzoek uitgevoerd bij patiënten met een leverfunctiestoornis.
Kinderen jonger dan 6 jaar
Elvanse mag niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 6 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn in deze leeftijdsgroep niet vastgesteld. De momenteel beschikbare gegevens worden beschreven in rubrieken 4.8, 5.1 en 5.2, maar er kan geen doseringsadvies worden gegeven.
4.3 Contra-indicaties
Overgevoeligheid voor sympathicomimetische aminen of voor een van de in rubriek 6.1 vermelde hulpstoffen.
Gelijktijdig gebruik van monoamineoxidaseremmers (MAO‑remmers) of binnen 14 dagen na behandeling met MAO‑remmers (dit kan leiden tot een hypertensieve crisis; zie rubriek 4.5).
Hyperthyreoïdie of thyreotoxicose.
Geagiteerde toestanden.
Symptomatische cardiovasculaire ziekte.
Gevorderde arteriosclerose.
Matige tot ernstige hypertensie.
Glaucoom.
4.8 Bijwerkingen
Samenvatting van het veiligheidsprofiel
De bijwerkingen die bij de behandeling met lisdexamfetaminedimesylaat zijn waargenomen, zijn voornamelijk bijwerkingen die vaak gepaard gaan met het gebruik van stimulantia. Zeer vaak voorkomende bijwerkingen zijn verminderde eetlust, insomnia, droge mond, hoofdpijn, bovenbuikpijn en verlaagd gewicht.
Tabel met de lijst van bijwerkingen
In de volgende tabel worden alle bijwerkingen weergegeven op basis van klinisch onderzoek en spontane meldingen.
De volgende definities gelden voor de frequentieterminologie die hierna wordt gebruikt:
Zeer vaak (≥ 1/10)
Vaak (≥ 1/100, < 1/10)
Soms (≥ 1/1.000, < 1/100)
Zelden (≥ 1/10.000, < 1/1.000)
Zeer zelden (< 1/10.000)
Frequentie niet bekend (kan met de beschikbare gegevens niet worden bepaald).
Een asterisk (*) geeft aan dat onder de tabel aanvullende informatie over de betreffende bijwerking wordt gegeven.
Systeem/ | Bijwerking | Kinderen | Adolescenten | Volwassenen |
Immuunsysteem-aandoeningen | Anafylactische reactie | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend |
Overgevoeligheid | Soms | Soms | Soms | |
Voedings‑ en stofwisselings-stoornissen | Verminderde eetlust | Zeer vaak | Zeer vaak | Zeer vaak |
Psychische stoornissen | *Insomnia | Zeer vaak | Zeer vaak | Zeer vaak |
Agitatie | Soms | Soms | Vaak | |
Angst | Soms | Vaak | Vaak | |
Spraakzucht | Soms | Soms | Soms | |
Verminderd libido | Niet van toepassing | Niet gemeld | Vaak | |
Depressie | Soms | Vaak | Soms | |
Tic | Vaak | Soms | Soms | |
Affectlabiliteit | Vaak | Soms | Vaak | |
Dysforie | Soms | Soms | Soms | |
Euforie | Frequentie niet bekend | Soms | Soms | |
Psychomotorische hyperactiviteit | Soms | Soms | Vaak | |
Bruxisme | Soms | Soms | Vaak | |
Dermatillomanie | Soms | Soms | Soms | |
Psychotische episodes | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | |
Manie | Soms | Soms | Soms | |
Hallucinatie | Soms | Soms | Frequentie niet bekend | |
Agressie | Vaak | Soms | Frequentie niet bekend | |
Syndroom van Gilles de la Tourette verergerd | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | |
Zenuwstelsel-aandoeningen | Hoofdpijn | Zeer vaak | Zeer vaak | Zeer vaak |
Duizeligheid | Vaak | Vaak | Vaak | |
Rusteloosheid | Soms | Vaak | Vaak | |
Tremor | Soms | Vaak | Vaak | |
Somnolentie | Vaak | Vaak | Soms | |
Insult | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | |
Dyskinesie | Soms | Soms | Soms | |
Dysgeusie | Soms | Soms | Soms | |
Syncope | Soms | Soms | Soms | |
Oogaandoeningen | Gezichtsvermogen Wazig zien | Soms | Frequentie niet bekend | Soms |
Mydriase | Soms | Soms | Frequentie niet bekend | |
Hartaandoeningen | Tachycardie | Vaak | Vaak | Vaak |
Hartkloppingen | Soms | Vaak | Vaak | |
QTc-verlenging | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | |
Cardiomyopathie | Frequentie niet bekend | Soms | Frequentie niet bekend | |
Bloedvat-aandoeningen | Fenomeen van Raynaud | Soms | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend |
Epistaxis | Soms | Soms | Soms | |
Ademhalingsstelsel‑, borstkas‑ en mediastinum-aandoeningen | Dyspneu | Soms | Vaak | Vaak |
Maagdarmstelsel-aandoeningen | Droge mond | Vaak | Vaak | Zeer vaak |
Diarree | Vaak | Vaak | Vaak | |
Constipatie | Vaak | Soms | Vaak | |
Bovenbuikpijn | Zeer vaak | Vaak | Vaak | |
Nausea | Vaak | Vaak | Vaak | |
Braken | Vaak | Vaak | Soms | |
Lever‑ en galaandoeningen | *Eosinofiele hepatitis | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend |
Huid‑ en onderhuid-aandoeningen | Hyperhidrose | Soms | Soms | Vaak |
Urticaria | Soms | Soms | Soms | |
Rash | Vaak | Soms | Soms | |
*Angio‑oedeem | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | |
*Syndroom van Stevens‑Johnson | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | Frequentie niet bekend | |
Voortplantings-stelsel‑ en borstaandoeningen | Erectiele disfunctie | Niet van toepassing | Soms | Vaak |
Algemene aandoeningen en toedieningsplaats-stoornissen | Borstkaspijn | Soms | Soms | Vaak |
Prikkelbaarheid | Vaak | Vaak | Vaak | |
Vermoeidheid | Vaak | Vaak | Vaak | |
Zich zenuwachtig voelen | Soms | Vaak | Vaak | |
Pyrexie | Vaak | Vaak | Soms | |
Onderzoeken | Bloeddruk verhoogd | Soms | Soms | Vaak |
*Gewicht verlaagd | Zeer vaak | Zeer vaak | Vaak |
Beschrijving van geselecteerde bijwerkingen
Insomnia
Omvat insomnia, initiële insomnia, midden‑insomnia en terminale insomnia.
Gewicht verlaagd
In een 4 weken durend, gecontroleerd onderzoek met lisdexamfetaminedimesylaat bij kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar bedroeg het gemiddelde gewichtsverlies vanaf de uitgangssituatie tot het eindpunt respectievelijk 0,4; 0,9 en 1,1 kg voor patiënten die toegewezen waren aan de behandeling met lisdexamfetaminedimesylaat in een dosering van 30 mg, 50 mg en 70 mg, vergeleken met een gewichtstoename van 0,5 kg voor patiënten die placebo ontvingen. Hogere doses gingen gepaard met een groter gewichtsverlies na 4 weken behandeling. Zorgvuldige controle van het gewicht bij kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar die gedurende 12 maanden lisdexamfetaminedimesylaat ontvingen, geeft aan dat voortgezette behandeling (d.w.z. een behandeling van 7 dagen per week gedurende een jaar) de groeisnelheid gemeten op basis van het lichaamsgewicht vertraagt, zoals werd aangetoond met een voor leeftijd en geslacht genormaliseerde, gemiddelde verandering vanaf de uitgangssituatie van ‑13,4 percentiel gedurende een periode van 1 jaar. De gemiddelde percentielen in de uitgangssituatie (n = 271) en na 12 maanden (n = 146) waren respectievelijk 60,9 en 47,2.
In een 4 weken durend, gecontroleerd onderzoek met lisdexamfetaminedimesylaat bij adolescenten in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar bedroeg het gemiddelde gewichtsverlies vanaf de uitgangssituatie tot het eindpunt respectievelijk 1,2, 1,9 en 2,3 kg voor patiënten die toegewezen waren aan behandeling met lisdexamfetaminedimesylaat in een dosis van 30 mg, 50 mg en 70 mg, vergeleken met een gewichtstoename van 0,9 kg voor patiënten die placebo ontvingen. Zorgvuldige controle van het gewicht bij adolescenten in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar die gedurende 12 maanden lisdexamfetaminedimesylaat ontvingen, geeft aan dat voortgezette behandeling (d.w.z. een behandeling van 7 dagen per week gedurende een jaar) de groeisnelheid gemeten op basis van het lichaamsgewicht vertraagt, zoals werd aangetoond door een voor leeftijd en geslacht genormaliseerde, gemiddelde verandering vanaf de uitgangssituatie van ‑6,5 percentiel gedurende een periode van 1 jaar. De gemiddelde percentielen in de uitgangssituatie (n = 265) en na 12 maanden (n = 156) waren respectievelijk 66,0 en 61,5.
Bij kinderen en adolescenten (in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar) die gedurende twee jaar lisdexamfetaminedimesylaat ontvingen, gaf zorgvuldige gewichtscontrole aan dat consistent medicatiegebruik (d.w.z. behandeling van 7 dagen per week gedurende twee jaar) resulteerde in een vertraging van de groei, gemeten op basis van het lichaamsgewicht. Bij kinderen en adolescenten bedroegen de gemiddelde gewichtspercentielen en standaardafwijkingen (SD) in de uitgangssituatie (n = 314) en na 24 maanden (week 104, n = 189) respectievelijk 65,4 (SD 27,11) en 48,2 (SD 29,94). De voor leeftijd en geslacht genormaliseerde, gemiddelde verandering vanaf de uitgangssituatie tot 2 jaar bedroeg ‑16,9 percentiel (SD 17,33).
In een gecontroleerd klinisch onderzoek van lisdexamfetaminedimesylaat bij kinderen van 4 tot 5 jaar die 5 - 30 mg lisdexamfetaminedimesylaat kregen, werden na 6 weken opvolging geen klinisch significante gewichtsveranderingen waargenomen ten opzichte van de waarde in de uitgangssituatie. Zorgvuldige opvolging van het gewicht bij kinderen van 4 tot 5 jaar die gedurende 12 maanden lisdexamfetaminedimesylaat kregen in een open-label verlengingsonderzoek, suggereert dat continue behandeling (d.w.z. behandeling gedurende 7 dagen per week gedurende het hele jaar) de groeisnelheid, gemeten op basis van het lichaamsgewicht, vertraagt, zoals blijkt uit een voor leeftijd en geslacht genormaliseerde gemiddelde verandering in percentiel ten opzichte van de waarde in de uitgangssituatie van -17,92 (SD = 13,767) gedurende 1 jaar. De gemiddelde percentielen in de uitgangssituatie (n = 113) en na 12 maanden (n = 69) waren respectievelijk 66,51 (SD = 25,173) en 47,45 (SD = 26,144).
Eosinofiele hepatitis
Er zijn geen gevallen gemeld in de klinische onderzoeken.
Angio‑oedeem
Er zijn geen gevallen gemeld in de klinische onderzoeken.
Syndroom van Stevens‑Johnson
Er zijn geen gevallen gemeld in de klinische onderzoeken.
Melding van vermoedelijke bijwerkingen
Het is belangrijk om na toelating van het geneesmiddel vermoedelijke bijwerkingen te melden. Op deze wijze kan de verhouding tussen voordelen en risico’s van het geneesmiddel voortdurend worden gevolgd. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg wordt verzocht alle vermoedelijke bijwerkingen te melden via:
België
Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten
www.fagg.be
Afdeling Vigilantie:
Website: www.eenbijwerkingmelden.be
e-mail: adr@fagg-afmps.be
7. HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN
Takeda Pharmaceuticals International AG Ireland Branch
Block 2 Miesian Plaza
50 ‑ 58 Baggot Street Lower
Dublin 2, D02 HW68
Ierland
8. NUMMER(S) VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN
Elvanse 20 mg capsules, hard: BE562026
Elvanse 30 mg capsules, hard: BE562035
Elvanse 40 mg capsules, hard: BE562044
Elvanse 50 mg capsules, hard: BE562053
Elvanse 60 mg capsules, hard: BE562062
Elvanse 70 mg capsules, hard: BE562071
10. DATUM VAN HERZIENING VAN DE TEKST
11/2024
Datum van goedkeuring van de tekst: 11/2024
PRIJZEN
CNK code | Verpakking | ATC5 code | Prijs | Af-fabriek prijs | Voorschriftplichtig | Remgeld reguliere tegemoetkoming | Remgeld verhoogde tegemoetkoming |
---|---|---|---|---|---|---|---|
4380069 | ELVANSE 20MG CAPS HARD 30 | N06BA12 | € 81,13 | - | Ja | - | - |
4380077 | ELVANSE 30MG CAPS HARD 30 | N06BA12 | € 87,28 | - | Ja | - | - |
4380085 | ELVANSE 50MG CAPS HARD 30 | N06BA12 | € 95,53 | - | Ja | - | - |
4380093 | ELVANSE 70MG CAPS HARD 30 | N06BA12 | € 105,49 | - | Ja | - | - |